Sunday, January 18, 2015

Apple vrea sa introduca un ecran 3D in viitorul model iPhone 7

p_175212_760x420-00-65
Apple vrea sa introduca in viitorul model iPhone 7 un ecran 3D care sa poata fi folosit fara ochelari, potrivit unor surse citate de publicatia Economic Daily News din Taiwan.

In timp ce cumparatorii au inca dificultati sa procure cel mai recent model de smartphone al Apple, iPhone 6, zvonurile legate de succesorul acestuia, iPhone 7, incep deja sa provoace agitatie, noteaza portalul techtimes.com.

"Apple lucreaza la crearea naked eye 3D, care sa devina principala atractie a viitoarei generatii de iPhone, si construieste hardul si ecosistemul software pentru 3D", potrivit Economic Daily News.

Publicatia a relatat ca actuala tehnologie pentru ecrane tactile utilizata de Apple nu poate fi folosita la ecranul 3D, astfel incat compania va utiliza serviciile producatorului de ecrane tactile TPK, care sa ajute la crearea viitorului iPhone 7, potrivit Mediafax.ro.

Daca Apple va introduce un ecran 3D in iPhone 7, atunci va merge pe urma eforturilor facute de Amazon cu primul sau smartphone, Fire Phone, care a inregistrat insa vanzari dezamagitoare.

Nu se stie daca Apple va putea sa faca o schimbare pe piata si sa creeze o noua tendinta prin intermediul tehnologiei 3D, dar compania detine patentele si tehnologia necesara sa faca acest lucru cu ajutorul iPhone 7.

In 2008, Apple a inregistrat un patent pentru un sistem de ecran tridimensional care nu necesita ochelari speciali pentru vizionare 3D.

Biroul pentru Patente si Marci al SUA a publicat in aprilie un patent al Apple pentru un sistem de ecran interactiv tridimensional, care permite utilizatorilor "sa interactioneze cu imagini proiectate tridemensional". Apple a cumparat totodata, in noiembrie 2013, compania PrimeSense din Israel, specializata in sisteme 3D.

No comments:

Post a Comment